Skulle du være interessert i en valp fra Solbakken, vennligst les nøye gjennom den folgende informasjonen før du sender oss en melding.

Først og fremst vil vi takke for din interesse i våres valper. 

Vi har for tiden ingen ledige valper, da vi har akkurat startet opp vårt kennel. Vi planlegger vårt første parring omkring Juni 2021, som forhåpentlig vil resultere i valper omkring Aug. - Sept. 2021. I såfall vil disse valper være klar til hjemreise omkring Nov. 2021. Det kan føles utrolig lenge ut, men der er mye som skal arrangeres og settes på plass før en valp kommer "i hus."

Der er ingen garnati mtp. antall valp eller kjønn etter en parring, så det er best om du er "romslig" når det gjelder både kjønn og farge. Jo, du kan absolutt komme med ønsker, om både kjønn og farge, men vær klar over at det kan forlenge ventetiden for deg.

Vi har planner om å parre Penny med en nydelig sort gutt, så valpefargene kan være omtrent hele spekteret. Alt fra cream til brun eller sort, men det kan også hende at alle blir sorte. Dette vet en ikke før de er født.

Akkurat som mennesker, så er hunder små individer med ulike personligheter, og vi ønsker å gi våres valper de beste forutsetninger for å vokse til fine, flotte eksemplarer av en utrolig elskverdig rase. Derfor er det viktig at vi vet mest mulig om deg og livssituasjonen din, så vi kan finne den valpen som er best tilegnet din situasjon og ditt livsstil. 

Tenk om vi hadde sendt en søt liten, doven og rolig hund til deg som elsker å løpe, hike i skog og mark og ta lange skiturer om vinteren. Da hadde ikke den lille stakkaren trivdes så godt og du hadde blitt litt oppgitt over at hunden ikke gledet seg over å være med på turer.  Eller kanskje du har stor familie som elsker å samles ofte, eller dere er litt høylytt og vilter og den hunden som kom hjem til deg var litt mer reservert og tilbakeholden. Vi hadde ikke gjort en god jobb i disse tilfellene, og vi syns det er viktig at dere og hunden passer til hverandre. 

Labradoodler er også enkle å trene til terapi hund. De kan brukes av epileptikere, diabetikere, og andre som har behov for en "arbeidende" hund. Det er da viktig å vite om du/dere har behov for en terapi hund, som dere skal trene sammen med professjonelle for å dekke et behov i deres hjem, da vi vil til tider ha hunder med terapi temperament. 

Først når du er blitt godkjent som "adoptiv forelder", så vil du få en tilbakemelding om dette og vi forventer da et ikke-refunderbart reservasjons avgift på 3000kr. Dette er for å vise at du er seriøs og du vil da bli satt på venteliste. Vennligst ikke send noen penger før du får beskjed om det. Denne summen blir trukket fra kjøpsprisen.

Skulle vi, mot formodning, ikke klare å tildele deg en valp innen 18 måneder av det første kullet du står på venteliste for, så kan depositum refunderes om du skulle ønske å trekke deg fra ventelisten vår. Skulle du, ila. de samme 18 mnd. ha blitt tilbudt en valp tre ganger og takket nei, så blir pengene ikke refundert, men du er velkommen til å fortsatt stå på venteliste.

Som foreldre til en Solbakken valp må du være villig til å;

* delta på, minst, et grunnleggende dressurkurs

* gi valpen alle sine vaksiner og tilby vetrinær hjelp når nødvendig

* gi hunden en verdifullt kost

* ha hunden i huset, (den skal ikke oppholde seg ute i gård til enhver tid)

* retunere hunden til Solbakken eller be om assistanse til omplassering skulle det vise seg at du/dere ikke kan beholde den lenger

* sikre hunden mot avl, enten planlagt eller ved en "feil"

 

 

Skulle du fortsatt ha spørsmål om noe, vennligst ta kontakt via vår "kontakt skjema".